2008-09-25 18:37:18• hírek • Parajdi Andrea

Az infrastruktúrát fejlesztenék

Hamarosan megtörténik az ETE, határon átívelő együttműködést elősegítő projekt kiírása, amelynek keretében Szabolcs Szatmár Bereg és Szatmár megyék közösen pályáznának.

Csütörtökön Szatmárnémetiből egy három fős delegáció- Pataki Csaba, a Területfejlesztési Igazgatóság vezetője, Jankó Szép István, a Területfejlesztési Igazgatóság munkatársa, Nagy Szabolcs, a Megyei Tanács sajtóreferense - Nyíregyházára utazott, hogy az ottani Területfejlesztési Igazgatóság vezetőjével a közös pályázás lehetőségekről tárgyaljanak. A látogatás során sikerült előkészíteni a két megye vezetőinek találkozóját is.

 

Csehi Árpád, a megyei tanács elnöke szeptember 29-én hétfőn találkozik Szabolcs Szatmár Bereg megye önkormányzati elnökével, hogy időben egyeztessenek arról, milyen téren a legszükségesebb a fejlesztés. Az ETE projekt 2013-ig tart, ez idő alatt több tengelyen is lehet majd közösen pályázni.

-Az első pályázati kiírás valószínűleg infrastrukturális fejlesztéseket érint majd. A rehabilitációs munkák mindkét megye javát szolgálni fogják, legyen szó, akár az Ömböly és Szaniszló közti útszakasz modernizálásáról, vagy éppen a Csenger-Szatmárnémeti vasútvonal rehabilitációjáról - magyarázta Nagy Szabolcs sajtóreferens.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: